Kriptovaluta bányászat

1., Mi az a kriptovaluta?

A kriptovaluta a leggyorsabb, legolcsóbb, legkönnyebb és legbiztonságosabb módja az értékek cseréjének. A kriptovalutának köszönhetően a föld bármely két polgára küldhet vagy fogadhat egymás között pénzt bármilyen közvetítő intézmény nélkül.

A legtöbb kriptovalutára a decentralizáltság jellemző, amelyet számítógépek hálózata tart fenn. Egyszemélyes irányítása kizárt, legyen szó akár bankról, kormányról vagy bármilyen egyéb szervezetről. A pénzügyi tranzakciók mindenféle közvetítő nélkül, a kapcsolatban álló felhasználók között bonyolódnak.

A központosított gazdasági rendszerekkel ellentétben a kriptovaluta egységek kibocsátását és menedzselését egy olyan hálózati architektúra határozza meg, amely előre meghatározott algoritmusokon és titkosítási egységeken alapul. Egy előre meghatározott szabályrendszer (protokoll) határozza meg a rendszer működését. A tranzakciókat az egymással kommunikáló számítógépek hálózata ellenőrzi, a tranzakció megerősítését követően rögzíti egy megosztott főkönyvben, amit blokkláncnak hívunk. Ez a technológiai alapja minden kriptovalutának.

2., Mi az a kriptovaluta bányászat?

Nagyon leegyszerűsítve a bányászat nem más, mint tranzakciók hitelesítése a blokkláncon, azaz komplex matematikai feladatok megoldása a processzor vagy a videokártya számítási teljesítményét felhasználva.

Akár egy alap számítógéppel is érdemes lehet elkezdeni bányászni, de minél erősebb gépet rakunk össze, annál nagyobb az esély, ezáltal pedig a kibányászott kriptopénz mennyisége.

3., Megéri kriptovalutát bányászni?

Számítások alapján egy 5 videokártyával felszerelt rendszer ára, ami a jelenlegi legelterjedtebb kriptovalutát, az Ethereumot bányássza, nagyjából 12-14 hónap alatt térül meg. A különféle kriptovaluták, csakúgy, mint az egyéb valuták és befektetési lehetőségek árfolyama rengeteg körülménytől függ. Vannak jobb és persze rosszabb időszakok. A bányászat talán azért jobb a sima kereskedésnél, mert a kriptopénz folyamatosan gyűlik, és ráérünk akkor pénzzé tenni, amikor a lehető legjobban megéri.

4., Hogyan lesz a bányászatból pénz a bankszámlámon?

A kitermelt kriptopénz a rendszerünk által használt, ún. “pool”-ban gyűlik, amit bizonyos időközönként kiutalhatunk a saját kripto-pénztárcánkba. A kiutalásnak van díja, ezért érdemes nagyobb időközönként kérni, például havonta egyszer.

A pénztárcánkban lévő kriptopénzt bármelyik megbízható, ún. exchange oldalon be lehet váltani a nagyobb valuták (USD, EUR) bármelyikére.

Mind a pénztárca, mind az exchange oldal regisztrációhoz kötött, mégpedig elég szigorú regisztrációhoz, amihez szükség van jogosítványra vagy személyi igazolványra, 3 hónapnál nem régebbi bankszámlavonatra vagy közüzemi számlára, illetve fényképezésre is alkalmas mobiltelefonra.

5., Milyen költségekkel kell számolni?

Az elmúlt hónapok mintázata alapján a költségek a következőképpen alakulnak:
Egy öt darab videokártyával felszerelt gép, ami nagyjából 162mH/s teljesítményre képes 2 millió forint környékén mozog. A jelenleg is tapasztalható ellátási problémák miatt az alkatrészek ára elképesztő kilengéseket mutat, akár egy napon belül is változhat az elérhető darabszám, illetve az ár.

Ez az öt darab videokártyával szerelt gép nagyjából 300 wattot fogyaszt óránként. Napelemmel vagy bármilyen megújuló energiával hajtott rendszernél az áramszámla a töredéke lehet.

A processzor és a kártyák hőmérséklete a beállítások elvégzése után, egy jól szellőző helyen 40 celsius fok körül stagnálnak, tehát egy-két gép működtetése esetén külön hűtésről nem szükséges gondoskodni.

6., Megéri?

Kockázatmentes befektetés nem létezik, és a kockázat itt is a befektetőé.
Ha azonban az elmúlt hónapok grafikonjait, nyilatkozatait, és a blokklánc technológia terjedését nézzük, akkor válasz egyértelmű igen. Végső soron, ha az egész befuccsolna, és/vagy kiszállnál a bányászatból, még mindig a birtokodban van egy (két, tíz) számítógép, amit a másodlagos piacokon jó pénzért értékesíteni tudsz.

Mi, a JOLO Computer igényeid és a rendelkezésedre álló összeg alapján épített bányászgéppel, teljeskörű beüzemeléssel, és folyamatos felügyelettel állunk a rendelkezésedre.

JOLO Computer – 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 65 . – 06 70 942 4953